Mange danskere begynder med et krydstogt fra København

København er et populært udgangspunkt for krydstogter til Norden og Baltikum i sommerperioden

Med foråret begynder også krydstogtsæsonen i CMP, som i år bliver ekstra spændende, fordi den nye krydstogtkaj – Oceankaj – i Københavns havn skal tages i brug for første gang. Så bliver forholdene for gæster og besætninger endnu bedre, uanset om København er en destination på rejsen eller skibet er her på turnaround.

Et af sommerens gentagne anløb bliver ”Legend of the Seas” fra rederiet Royal Caribbean, som har flere krydstogter på kalenderen med udgangspunkt i København. Det er de populære ruter langs med Norges kyst og med forlængelse til Nordkap, eller Østersen med Sankt Petersborg og de baltiske lande, der står på programmet. De store natur- og kulturoplevelser undervejs tiltrækker gæster fra Europa og USA, men der er også mange danskere, der kan se fordelene ved at begynde deres rejse her.

”Vi sælger kun til det danske marked, og København er et populært udgangspunkt i sommerperioden”, siger Ole Kyed, adm. direktør for Cruise.dk, der har ”Legend of the Seas” med i deres store krydstogtprogram.

”Der er mange danskere, der bruger et krydstogt ud af København til at afprøve om den ferieform nu også er noget for dem, for så senere at tage på krydstogt i Caribien eller Middelhavet. Man sparer jo også flyvebilletten ved at vælge København som udgangspunkt”.

CMP forventer 313 anløb i København og Malmø i krydstogtsæsonen 2014, med flere end 750.000 passagerer.